Billedet er fra maj 2009, da Òða var på besøg på Birkegården

 

Lørdag den 29. maj 2010 var vi med på dyrskuet i Aabenraa.

En fantastisk spændende - men også meget hektisk - dag, som jeg ikke var kommet igennem uden Kathrines hjælp, og selvom det for os førstegangsudstillere var mere end uorganiseret (ingen skilte, der viste, hvor man skulle hen / programmer, der tidsmæssigt ikke holdt / ringe, der ikke var de ringe, der var annonceret i programmet osv. osv.) så lykkedes det os at få en god dag.

Óða opførte sig som om hun aldrig havde lavet andet, da hun først lige var kommet over de første stressende minutter i en lille boks omgivet af andre heste - Gimsteinn skulle jo beskyttes, men iført sin fine trense med nr. 48 gik hun gennem menneskemylderet, ud og ind mellem små børn og barnevogne, forbi gravkøer, der mugede ud, kørende lastbiler og biler med trailere - hun er en dejlig hest.

Og Gimsteinn - kun 3 uger gammel - fulgte bare med, undtagen selvfølgelig lige de par gange han lige "slog sig i tøjret"

(Kathrine havde virkelig hænderne fulde)

Og da mit chok over den trense Kathrine halede op af den medbragte kasse med udstyr (som absolut ikke var min nyindkøbte mønstrings-trense med matchende tøjler) havde lagt sig (efter en lynomklædning til hvidt dyrskue-outfit i fuld offentlighed) så faldt roen over os.

Óða fik 22 dyrskue-point og en fin 1. præmie, men det spændende var jo den "rigtige" islænder-bygningsbedømmelse, hvor hun vægtet fik 7,8:

Men vi havde en rigtig dejlig dag i selskab med en masse dejlige islænder-folk ...

  Her er lidt billeder fra dagen:

<

 

Her venter vi på at modtage karakteristikken i den store ring ...                         Og her er det "os" der bliver fortalt om ...

    (ovenstående billeder er taget af: Kirstine Østergaard)

 Senere på dagen var vi i "kamp" mod de bedste følhopper i andre racer om hhv. bedste følhoppe og bedste hingsteføl, men

 det blev ved oplevelsen (måske også lidt af en ulige kamp, når en del af disciplinen var fremvisning i trav med 2 heste, der

 ikke kan trave :o) men sjovt det var det .....

   og nedenfor står vi lige lidt og venter, mens de andre vises frem - også det tog Óða med ophøjet ro.

   (Billederne fra "bedste følhoppe" er taget af Jane)

Som eftermiddagen skred frem begyndte Óða - forståeligt nok - at virke en smule irriteret, men vi skulle være der til 16.30.

Jeg fik lov til at køre vores trailer over på dyrskuepladsen og da kl. var 16.31 trak vi hestene ud af boksen.

16.35 var hestene læsset og vi var på vej hjemad - bedre kan det vist næsten ikke gøres (når vi nu skulle krydse hele dyrskuepladsen for at nå traileren)

Dejlige heste - dem kan man sagtens have med i byen.

Har gemt dyrskuetøjet, men jeg tror, at vi "har været der" ...